neděle 15. července 2018

Rakousko 16.–22. 7. 2018

Odpočinková dovolená v kraji vodopádů, řek, jezer, šťavnatých pastvin, krav... a hor, těch především. 



Lokalita naší letošní dovolené v Rakousku byla podobně jako před čtyřmi lety ovlivněna návštěvou kamarádky, která před pěti lety odešla do kláštera v horách nad Salzburgem. Tentokrát to ale nebyla jen tak obyčejná návštěva, ale slavnostnější událost - mnišské sliby. A abychom takovou dálku nejeli jen kvůli tomuto dni, naplánovali jsme výlet delší, abychom prozkoumali další ze spousty kouzelných míst ve zdejším kraji Solné Komory.
  • naše první dovolená v tomto kraji - srpen 2013
  • podruhé, už s návštěvou kláštera - srpen 2014 

Velké túry jsme nedělali, ale i tak jsme si ji užili. Podle původní deštivé předpovědi jsme se vyzbrojili teplým oblečením, které jsme ale nakonec vytáhli až poslední dva dny v klášteře.

Týden jsme měli rozdělený do tří etap: napřed okolí Traunsee, potom jsme se přesunuli do St. Johann im Pongau a poslední dva dny jsme trávili v klášteře.

Itinerář:
  1. Pondělí 16. 7. :: Almsee, Ödsee
  2. Úterý 17. 7. :: Traunsee a Gmunden
  3. Středa 18. 7. :: Bad Ischl, Lammerklamm, Gollinger wasserfall
  4. Čtvrtek 19. 7. :: Výstup na Schneeberg
  5. Pátek 20. 7. :: Jeskyně Entrische Kirche, cesta do kláštera
  6. Sobota 21. 7. :: Klášter (příspěvek spolu s pátým dnem)
  7. Neděle 22. 7. :: Enns, cesta domů (příspěvek spolu s pátým dnem)
Opět jsme spali v kempech v našem osvědčeném "obytném" voze Peugeot Partner Teepee. U Traunsee nás 2 noci pro 2 osoby a auto vyšly na 53 euro. V Sankt Johann im Pongau to stejné stálo 38 euro. Docela rozdíl. Inu, jezero asi v přirážce k ceně přebíjí nadmořskou výšku okolních kopců.

Žádné komentáře:

Okomentovat