úterý 30. září 2014

Svrateckou hornatinou 6.9.2014

Odpolední kolovýlet okolo Sýkoře v srdci Svratecké hornatiny



Víkend v Brně a krásné počasí lákaly k projížďce na kole. Z domu jsme se sice vykopali kolem poledne, ale nevadí. Aspoň se moc nezřídíme.

Zastavili jsme se na oběd v restauraci a s plnými žaludky vyrazili z Předklášteří na trasu:
Předklášteří (250 m.n.m.) - Šerkovice - Lomnice u Tišnova - Brumov - (650 mn.m.) - Křeptov - Běleč - Borač - Štěpánovice - Předklášteří. 35 km, 900 metrů úhrného převýšení.

Soutok Svratky (vlevo) a Loučky (vpravo) u předklášteří. Už hotový úsek cyklostezky kolem soutoku.


Úsek z Šerkovic do Lomnice, na který jsme se těšili. Krásná hladká cyklostezka příjemným údolím kolem Besénku.


Naše trasa pokračovala nahoru nad Lomnici už po silnici, ale velmi málo používané. Táhla se údolím a vytrvale stoupala. Za vesnicí Brumov jsme přejeli masiv Sýkoře a pak už jen dolů z kopce. Sešup to byl zasloužený. Až ke Svratce.

Prudká


Exponovanejší úsek pro kolo (zvláště pro můj 15 let starý trekový Olpran - ale co všecko se mnou projel!). Voda parádně tekla, škoda, že jsme s sebou neměli loď :)


Ohlédnutí zpět.


Dál cesta pokračovala kolem trati až zpátky na soutok s Loučkou. Kus z Borače vedl po příjemné zpevněné šotolinové stezce, pak chvilku polozarostlou polňačkou a ze Štěpánovic už po nové cyklostezce.

Den jsme zakončili večeří v Tišnovské Rychtě a samozřejmě nesměli jsme vynechat nákup zásob zákusků v cukrárně Diana. Jak jsme se jich ještě večer doma přejedli! Mňam.

Příjemný den.

Žádné komentáře:

Okomentovat