pondělí 20. října 2008

Podzimní Malé Karpaty 18.10.2008

Sobotní výlet do barevného bukového lesa..

Byla jsem v Malých Karpatech na jaře, v létě a teď i na podzim...

V pátek jsme přijeli večer a hladoví jsme se pustili do smažení bramboráků... mňam.

Sobotní výlet začal brzo – měli jsme naplánovanou cestu z Harmónie až na Babu, odkud nám jel autobus 16:25. Přestože jsme vyšli asi o hodinu později, než jsme si večer předsevzali, autobus jsme v pohodě stihli.

Krásu podzimních bukových lesů lépe než já určitě popíšou fotky...

Stoupáme z Harmónie na Velkou Homolu... hodina a půl stále do kopce...


vlevo: Podzimní výhled z rozhledny na Velké Homoli.
vpravo: vrchol Skalnatá. Když se před náma zjevil ten stoupák, tak mě polila vlna vedra... ale působí to fakt zvláštně... uprostřed bukových lesů takovýhle holý vrch, který by člověk čekal spíš někde v Jeseníkách či jiných vyšších kopcích.


Výhled z Vrcholu Skalnaté


Bukový les byl v každé části cesty jiný. Našly se místa s krásně barevnými zelenožlutými listy a místa, která už byla skoro bez listí... no, bez listí úplně ne... veškeré listí spadlo na zem ve vrstvě 10cm a místy větší, takže při chůzi jsme dělali docela solidní randál... zezačátku nás to fascinovalo, ovšem ke konci nás to už docela... rozčilovalo :)


Na posledním kopci před sedlem Baba nám tahle strašidelná stavba připomněla, že vojáci jsou blízko... :)


Autobus jsme stihli, i v Pezinku ten, který nás zavezl až do Harmónie a po krátkém odpočinku jsme se pustili do přípravy večeře -přivezla jsem cuketu, z které se vyklubala dýně, ale vhodnými kulinářskými operacemi jsme to lehce zamaskovali a špagety s netradiční omáčkou byly fakt dobré. 

Žádné komentáře:

Okomentovat