středa 19. listopadu 2008

Kamenná Brána 17.11.2008

Cestou necestou za skalnatým hřebenem...

Druhý výlet tohoto víkendu se také nesl duchu chození mimo značené trasy. Nejdříve po asfaltce pod Zamčisko, ještě svítilo krásně sluníčko a jak tak prosvětlovalo mladý bukový les, tak jeho nasvícené větve vypadají, jakoby mezi stromy byly napjaty pavučiny. Z asfaltky jsme se kousek od vodojemu vydali po chodníčku nahoru do kopce. Takže se objevil výhled na Zamčisko z druhé strany.


Pak jsme narazili na cestu a po vystoupání kopce i na modrou značku. Po té jsme došli pod rozhlednu a dál na Traja Jazdce. A tam jsme značku opustili a dále sledovali skalnatý hřeben. Kdysi tam asi značka vedla, protože jsme narazili na cedulku Kamenná Brána (600m.n.m.). Byla zarostlá v takovém strašidelném stromě, který se tyčil nad cestou... jenom na tu velkou větev zavěsit oběšence. Ještě do toho byla docela zatažená obloha, občas poprchalo, foukal studený vítr... no vážně vlídné počasí. Kousek od Kamenné Brány, na návětrné straně hřebene se tyčil obří buk... zkroucené větve jako chapadla... 


Jinak některé úseky hřebenu byly opravdu strašidelné, ale věřím, že když je listí na stromech a zelené a je tepleji, určitě to celé působí daleko lépe... Takže se těším, až tam zavítám za vlídnějšího počasí... i když tohle mělo taky něco do sebe :)


 

Už bylo všechno takové zimní, bez barev, jen ten sníh chyběl, i když 17.11. byl den, kdy letos poprvé opravdu mrzlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat